Alarmsystemen
4/9/24

Hoe beveilig je jouw tuin optimaal?

Steeds meer mensen kiezen voor een effectieve beveiliging van hun tuin. Een aanpak die je tuin optimaal beschermt.

Hoe beveilig je jouw tuin optimaal?

Steeds meer mensen kiezen voor een effectieve beveiliging van hun tuin. Dit is een slimme manier om mogelijke inbrekers al vroegtijdig te detecteren, nog voordat ze je woning proberen binnen te dringen. In deze blog bespreken we een beveiligingsoplossing die gebruik maakt van een combinatie van bewegingsdetectoren en bewakingscamera’s, een aanpak die je tuin optimaal beschermt tegen ongewenste bezoekers.


Tuinbeveiliging op maat: Bewegingsdetectoren en camera’s

De aanpak die wij aanbieden, is vergelijkbaar met de buitenbeveiliging van bouwterreinen of evenementensites, maar volledig aangepast aan jouw tuin. Het hart van dit beveiligingssysteem zijn de bewegingsdetectoren. Zodra het systeem is ingeschakeld, detecteren deze sensoren elke beweging binnen de afgebakende zones van je tuin. Het is van cruciaal belang dat de detectoren strategisch worden geplaatst om maximale dekking te bieden.

Slimme bewegingsdetectoren met geïntegreerde camera’s

Elke bewegingsdetector is voorzien van een camera met dezelfde beeldhoek als de sensor. Deze camera’s zijn ontworpen om niet continu te filmen, maar enkel een korte videoclip op te nemen zodra er beweging wordt waargenomen. Deze video-opnames, die enkele seconden duren, worden direct via een draadloze verbinding naar een meldkamer gestuurd.

Snelle reactie op videobeelden

In de meldkamer kan een medewerker direct de videoclip bekijken om de situatie te beoordelen. Vaak blijkt het om een vals alarm te gaan, zoals de kat van de buren die door je tuin loopt. Echter, als er daadwerkelijk ongenode gasten in je tuin zijn, kan de meldkamer onmiddellijk actie ondernemen. Dit kan variëren van het verwittigen van je contactpersoon tot het inschakelen van een bewakingspatrouille.

Beveiligingsoplossingen op maat

Een doeltreffend tuinbeveiligingssysteem vraagt om maatwerk. Het is essentieel om te vertrouwen op specialisten die je situatie grondig analyseren en zorgen voor de juiste plaatsing van detectoren en camera’s. Zo ben je verzekerd van een beveiligingsconcept dat volledig aansluit bij jouw specifieke behoeften en de indeling van je tuin.

Een professionele tuinbeveiliging met bewegingsdetectoren en camera’s biedt niet alleen gemoedsrust, maar ook een directe waarschuwing bij verdachte activiteiten. Wil je jouw tuin optimaal beveiligen? Neem dan contact op met onze experts voor een persoonlijk advies op maat.

Meer informatie over alarmsystemen voor thuis

Is uw huis goed beveiligd? Doe zelf de test!

Thuis wil jij je altijd veilig voelen. Daarom is het belangrijk dat je woning maximaal beveiligd is, zodat ongewenst bezoek bij jou geen kans krijgt. Ga dan ook voor maximale veiligheid bij je thuis met de Safety Checklist van Skard!

Niet gevonden wat je zocht?