Je veilig voelen in je woon- en leefomgeving is een belangrijke voorwaarde om je goed te voelen.
Je veilig voelen in je woon- en leefomgeving is een belangrijke voorwaarde om je goed te voelen. Met efficiënte inbraakpreventie draag je bij aan een compleet veiligheidsgevoel, dag en nacht. In deze blog geven we een aantal praktische tips over hoe inbraakpreventie jou en je huisgenoten daarbij helpt.
Ongewenst bezoek buiten houden? Dat doe je in eerste instantie door jezelf en je huisgenoten goede gewoontes aan te leren. Les nummer 1 in de les inbraakpreventie: vele kleine zaken maken soms een groot verschil.
Zo moet het altijd je eerste zorg zijn om alle ramen en deuren van je woning goed af te sluiten voor je vertrekt. En dat doe je slotvast: ramen in kiepstand of buitendeuren alleen dichttrekken zijn daarbij dus taboe.
Bewijs inbrekers nooit een dienst en laat geen sleutels op ramen of deuren steken. Zorg er ook voor dat mensen van buiten niet kunnen zien dat er ook een sleutel van je achterdeur hangt aan het rekje ernaast.
Hoe voorzichtig je ook bent, soms gebeurt het dat een sleutelbos zoekraakt. Stel je dat vast? Aarzel dan geen moment en laat zo snel mogelijk alle raam- en deursloten vervangen. Zo geraakt de vinder van je sleutels nooit in je woning binnen.
Inbrekers richten hun pijlen veel minder op woningen die er altijd bewoond uitzien. Een tijdschakelaar die de verlichting ook tijdens je afwezigheid op geregelde tijdstippen doet branden, is dan een dankbare oplossing. Hang geen briefjes aan de voordeur waarop je de postbode laat weten dat je met vakantie bent. En berg ladders en ander materiaal zorgvuldig op in je garage of berghok. Dat geldt ook voor alle waardevolle spullen in je huis. Leg laptops, tablets of juwelen altijd in een kast. Zo brengen ze pottenkijkers niet op onfrisse gedachten. Kortom: jijzelf bent de beste garantie op een goede inbraakpreventie.
Helaas volstaat voorzichtig zijn niet altijd om ongewenst bezoek uit je woning te houden. Wil je je huis extra goed beveiligen? Dan zijn er ook bouwkundige en elektronische hulpmiddelen die je kan gebruiken als inbraakpreventie. Versterkte ramen en deuren zijn bijvoorbeeld een optie. Maar ook een beveiligingssysteem is een waardevolle tool om te werken aan inbraakpreventie. Ons advies? Doe altijd beroep op een professionele installateur. Die komt bij je langs en bekijkt jouw woning grondig. Op basis van jouw situatie ontwikkelt hij dan een alarmsysteem op maat. Let er ook op dat de partner met wie je in zee gaat de mogelijkheid heeft om je een alarmsysteem te bezorgen dat is aangesloten op een meldkamer via een erkende beveiligingsfirma.
Kies je voor een alarminstallatie en doe je tegelijkertijd een maximale inspanning om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken? Dan krijg je een tien op tien voor inbraakpreventie!
Wil je meer weten over onze hoogkwalitatieve en betaalbare alarmsystemen? Of krijg je graag een offerte? Neem dan snel contact met ons op.
Thuis wil jij je altijd veilig voelen. Daarom is het belangrijk dat je woning maximaal beveiligd is, zodat ongewenst bezoek bij jou geen kans krijgt. Ga dan ook voor maximale veiligheid bij je thuis met de Safety Checklist van Skard!